fbpx

Tip nr. 11

Holdbarhed, hygiejne og opbevaring

Sådan sikrer du den optimale holdbarhed

Har du længe gået med drømmen om at sylte derhjemme? Så har du måske også overvejet, hvordan du bedst opbevarer dine fyldte sylteglas for at sikre holdbarheden af din hjemmesyltning.

Vi har derfor samlet vores bedste tips til dig, så du kan komme godt i gang med syltningen derhjemme, og så du er sikker på, hvordan du bedst sikrer holdbarheden – både før, under og efter syltningen.

Inden du går i gang med at sylte

Det er vigtigt, at du vasker glas, låg, flasker m.m. grundigt i varmt vand tilsat opvaskemiddel eller i opvaskemaskine, inden du går i gang med at sylte. Lige inden flasker og glas fyldes, skal du skolde dem med kogende vand og skylle dem med en Atamonopløsning (2 tsk. Atamon pr. 1 dl varmt vand). Tør derefter ikke dine glas og flasker af med et viskestykke, men stil dem derimod med bunden opad på et rent viskestykke, så de kan dryppe af. Dette gøres for at sikre, at du undgår, at fremmede bakterier kommer i kontakt med din syltning. Er der først bakterier i glassene, så vil dit hjemmesylt nemlig begynde at mugne efter kort tid.

Vil du vide mere om Atamon? Læs mere her.

Når du sylter

Når du har fundet ud af, hvad du gerne vil sylte, skal du sørge for at rense dine råvarer grundigt. Dette gøres bedst ved først at skylle dem og ved derefter at skære eventuelle dårlige pletter fra. Sørg desuden for kun at bruge rene, nyvaskede viskestykker, skeer m.m. På den måde holder du bakterier ude af syltningen, hvilket forlænger holdbarheden i sidste ende.

 

Hvor længe kan mit hjemmesylt holde sig?

Inden åbning

Har du overholdt ovenstående syltetips, så kan dine hjemmesyltede produkter som udgangspunkt holde sig i omkring 1 år. Dertil er det vigtigt at nævne, at de holder sig bedst, hvis de opbevares mørkt og koldt.

Efter åbning

Det syltede kan holde sig på køl i (minimum) ugevis efter åbning. Dette gælder, hvis det syltede er konserveret rigtigt med brug af fx Atamon eller Melatin med konservering, og såfremt du har husket at bruge helt rene redskaber, sylteglas og flasker. Du skal efter åbning sørge for at opbevare dine produkter i køleskabet.