fbpx

Frugtgrød er for mange smagen af sommer, barndom og gode minder. Og den søde grød, som både kan serveres som dessert og morgenmad, er da også en klassiker, der bare stadig holder.

Du kan koge grød af de fleste frugter og bær, og det gør ikke noget, at bærrene og frugterne er godt modne – det giver blot lidt ekstra sødme til grøden. Så det gælder bare om at komme i gang.

Vi har her samlet et par tips til, hvordan du jævner frugtgrøden, så den får den helt rette konsistens.

Jævning af frugtgrød

Uanset om du vil lave den traditionelle rødgrød med fløde, rabarbergrød eller en hvilken som helst anden frugtgrød, kan du have glæde af lidt hjælp til at opnå den helt rette konsistens. Brug fx Ideal Jævning eller Ideal Jævning med Non-oxal, hvis du laver rabarbergrød.

Jævningen blandes med vand og hældes i den kogte og endnu varme grød eller saft i en tynd stråle, til grøden opnår den helt rette konsistens.

Ideal Jævning

Ideal Jævning er din hjælp, når du skal lave frugtgrød som fx den klassiske rødgrød. Ud over at hjælpe med jævningen og den helt rette konsistens er Ideal Jævning tilsat vanilje.

Ideal Jævning med Non-oxal

Hvis du skal lave rabarbergrød, er Ideal Jævning med Non-oxal din perfekte hjælper. Den er nemlig både tilsat vanilje samt Non-oxal, som hjælper med at neutralisere oxalsyren, der findes naturligt i friske rabarber.

Laver du din rabarbergrød helt fra bunden uden hjælp af Ideal Jævning, er det en god idé at benytte Non-oxal til at neutraliserer den oxalsyre, som naturligt findes i rabarber. Vil du vide mere om rabarber, og hvorfor det er en god idé at neutralisere rabarberens oxalsyre, kan du læse mere her.