Tip nr. 02

Melatin

Når du vil være sikker på et godt resultat

Vores Melatin-produkter findes i flere varianter. Med vores produkter, kan du vælge lige den konsistens og sukkermængde, du ønsker i dit syltetøj, gelé eller marmelade. Du kan også vælge at lave sukkerfrit syltetøj.

Det er nemt at sylte, når du bruger Melatin – kogetiden bliver mindre og på den måde bliver vitaminerne i frugten bevaret bedre.

Når du bruger vores Melatin-produkter, er du sikker på et godt resultat.

 

Hvad er forskellen på de 4 forskellige typer Melatin?

Rød Melatin

– er den mest populære og mest solgte af vores Melatin-produkter. Du kan bruge den, når du gerne vil have en helt almindelig marmelade og syltetøj, og gerne vil være sikker på, at få en god og jævn konsistens. Den er god at bruge uanset sukkermængden.

Gul Melatin

– er god når du bruger bær, der indeholder meget lidt – eller ingen – pektin. Den er fremstillet af æblepektin, og det giver en meget fin og klar gelé eller marmelade.

Tilsæt altid Gul Melatin FØR sukkeret.

Blå Melatin

– er god til gelé, syltetøj og marmelade, når du gerne vil spare på sukkeret.

Hvis din gelé er blevet for tynd, kan du koge den igen sammen med Blå Melatin og få en tykkere konsistens.

Grøn Melatin

– er tilsat stevia og det er godt at bruge, når du vil sylte uden sukker.

 

Tallerkentesten

Min marmelade er stadig tynd, selvom jeg har brugt Rød Melatin. Hvad skal jeg gøre?

Det kan være svært at bedømme den færdige afkølede konsistens på din marmelade og gele, når den stadig er varm i gryden. For at være mere sikker på et godt resultat, kan du lave en lille prøve, mens den varme marmelade endnu er i gryden. Sæt en tallerken i køleskabet, så den er iskold. Hæld en skefuld af den varme marmelade på den kolde tallerkenen og sæt det i køleskabet i nogle minutter. Det giver dig en mulighed for at bedømme den færdige konsistens, mens du stadig kan justere den varme marmelade i gryden.