fbpx

Tip nr. 17

Syltning af agurker og asier

Få den helt rette smag med Syltekrydderier

Når man sylter asier og agurker, kan det være svært at finde frem til den helt rigtige smagssammensætning af krydderier, der får dem til at smage, præcis sådan som de skal. For hvornår har asierne fået rigeligt med sennepsfrø, og er der mon tilsat for lidt chilipeber til de syltede agurker? Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du bedst sylter asier og agurker.

Syltekrydderier – den lette vej til den helt rette smag

Vores Syltekrydderier er ideelle, når du skal sylte asier og agurker. Her får du den helt rette smagsmæssige sammensætning af sort og hvid peber, chilipeber og sennepsfrø, og så er syltekrydderierne pakket i en praktisk pose, der tåler kogning. Du kan derfor lade krydderierne koge sammen med det, du sylter, så de afgiver den helt rette smag. Du kan også komme syltekrydderierne i syltekrukken. Efter ca. en måned vil de have afgivet den rette smag, og du kan med den praktiske pose fjerne alle krydderierne på én gang. Har du lyst til at kaste dig over syltningen? Prøv fx disse syltede agurker, der aldrig slår fejl, eller måske en skøn agurkesalat?

Agurker – hvilke skal jeg bruge til hvad?

Agurker er frugter af agurkeplanten, der er nært beslægtet med melon og græskar. Frugten består af ca. 95 % vand, ganske lidt kulhydrat og æggehvidestof, lidt kalk, fosfor og jern og få A-, B- og C-vitaminer. De slanke, kerneløse sorter egner sig særligt god til agurkesalatog kaldes derfor salatagurker eller slangeagurker. Derudover findes der små, tynde eller buttede drueagurker, der syltes hele, og endelig de store, tykke asieagurker, som kaldes asier.

Bitre agurker og asier

Agurker og asier kan være bitre, hvis de er dyrket med for høj temperatur, for lidt vand eller for megen kunstgødning. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at smage på dine agurker og asier, inden du går i gang med at sylte. Er de bitre, skal de først saltes, hvorefter de overhældes med ren eddike tilsat Atamon. Den bitre smag vil efter en uge være trukket ud i eddiken. Herefter kan du sylte dine agurker og asier på sædvanlig vis med ny eddike, Atamon, sukker og syltekrydderier.