fbpx

Tip nr. 19

Syltning uden sukker

Sådan gør du!

Hvordan kommer jeg i gang med at sylte uden sukker?

Kan man sylte uden sukker? Ja! Det kan man sagtens. Man skal bare vide, hvordan man skal gribe den an. Derfor giver vi dig her vores allerbedste husmortips, til hvordan du sylter uden sukker.

Hvad kan jeg sylte uden sukker?

Du kan sylte langt det meste uden sukker. Dog skal du være opmærksom på det naturlige sukkerindhold, der findes i frugter og bær, hvis du ønsker det helt sukkerfrit.

 

Fire gode tips til dig, der ønsker at sylte uden sukker

Nedenfor har vi samlet fire rigtig gode tips til dig, der gerne vil sylte uden sukker. Læs med, inden du går i gang:

Tip 1 – Sylt i små mængder

Når man sylter uden sukker, skal man for så vidt muligt sylte i mindre mængder end ellers. Det skyldes, at smag, farve og vitaminer efter kort tid ændrer sig og forsvinder fra for eksempel syltetøj.

Tip 2 – Forlæng holdbarheden

Syltetøj og marmelade uden sukker bør opbevares på køl for at bibeholde smag, farve, vitaminer og konsistens i længst mulig tid.

Tip 3 – Grøn Melatin

Grøn Melatin er et vegetabilsk fortykningsmiddel tilsat sødemidler. Tilsætningen af Grøn Melatin gør det muligt at fremstille sukkerfri marmelade og syltetøj med den helt rette konsistens, god farveholdbarhed og smag. Alle vores opskrifter med syltning uden sukker er tilsat så lidt kunstigt sødemiddel som muligt for at sikre, at afsmagen er minimal.

Tip 4 – Sylt hele vinteren

At sylte er heldigvis ikke sæsonbestemt. Du kan uden problemer sylte lynfrosne, sukkerfri bær, appelsiner og æbler i årets kolde måneder. Du kan for eksempel lave en sukkerfri appelsinmarmelade til jul.