Tip nr. 08

Vil du prøve noget nyt?

Du kan trylle helt nye smagsvarianter ind i dit syltetøj – bare ved at tilsætte en enkelt ingrediens.

Brug en god grundopskrift – feks med 2 liter bær og 1 kg sukker – se under ”opskrifter”.

Chili

Tilsæt lidt chili til din jordbærmarmelade og brug den som tilbehør til din aftensmad. Prøv dig frem – hvor stærk skal den være?

Ingefær

Du kan også tilsætte fintrevet ingefær til en sød frugtmarmelade – det vil give en frisk og helt anderledes smagsoplevelse. Ingefæren skal koges sammen med dine bær.

Stjerneanis

Vil du gøre dit rabarbersyltetøj mere spændende, så læg et par stjerneanis ned i gryden de sidste par minutter af kogetiden. Når du hælder syltetøjet på glas, så sørg for at der kommer én stjerne med ned i hvert. Det ser flot ud, og det gode strejf af lakrids, vil udvikle sig lidt mere i glasset.